luni, 10 februarie 2014
vineri, 10 ianuarie 2014
Crema ganache
Crema ganache e o crema delicioasa si finuta, care are la baza 3 ingrediente, dar eu folosesc doar 2, frisca si ciocolata. Pare simplu de facut, dar daca nu ai grija se poate taia.. like o maioneza, am patit-o de vreo 2 ori, dar am invatat din propriile greseli, iar acum imi iese la sigur. Proportia dintre frisca si ciocolata e de 1:1. Pun frisca cu ciocolata maruntita intr-o oala si o pun pe baie de aburi, amestec bine pana cand se topeste ciocolata (in felul acesta frisca nu se va incalzi prea tare), dupa care se lasa la frigider minim 5-6 ore sau peste noapte... A doua zi se mixeaza aproximativ 10-15 minute, pana cand se tine bine. E potrivita pentru umplerea torturilor sau a prajiturilor...
marți, 17 decembrie 2013
Princess cake
Pasta de zahar ofera torturilor o eleganta si un rafinament deosebit.. iar cu decorul te poti juca in fel si chip. Nu zic, un tort in pasta e mai greu, poate fi mai greu si cu 1,5 kg decat un tort de aceasi dimensiune, dar invelit in frisca... faceti singuri diferenta. Daca vrei sa impresionezi cu un tort, nu doar prin gustul lui, ci si prin aspect.. pasta de zahar e cea mai potrivita, si in ciocolata e ok, dar nah .....
joi, 1 august 2013
Chocolate cake
Ciocolaaaaaaaaataaaaaa, ce poate fi mai frumos, elegant si deliciooooooooos?!
Un tortulet umplut cu crema ganache.. invelit in ciocolata, trandafirasi din
Un tortulet umplut cu crema ganache.. invelit in ciocolata, trandafirasi din
marți, 30 iulie 2013
Tort in forma de Tir
Primul tort in forma de tir pe care l-am realizat.. poate nu e chiar tir ci camion, dar seamana.. :) a avut 3,5 kile ..nu tone :P , umplut cu crema de ciocolata (ganache) . Date "tehnice" :)))) - inaltime 10 cm, latime 11-12 cm , lungime undeva intre 30 si 35 cm (in jur de 20-22 de felii).
Mai multe.. pe pagina de facebook.
miercuri, 24 iulie 2013
Pillow cake
Inca ma uit la el si ma-ntreb ..chiar eu l-am facut? :P Mi-a placut enorm de mult sa lucrez la acest tort, a avut in total 5 kg, si din pacate n-a fost tort de botez, dar ma mandresc cu el, si cred ca ar fi facut furori printre invitati daca ar fi fost unul.. A fost simplut , umplut cu crema ganache, acoperit cu pasta de zahar, dar pernuta si botoseii au facut senzatie, si chiar si azi mai sunt intrebata daca au fost comestibili, si da, TOT tortul a fost comestibil si pernuta si botoseii..
Torturi pentru parastas
Torturile au fost umplute cu crema ganache cu visine si crema de vanilie, acoperite cu glazura de cioco si invelite in frisca, diametrul torturilor.. 10 cm cele mici, 24 de cm cel mare.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)