joi, 9 mai 2013

Rina's 90 - part two

Hristos a Inviat! A trecut ceva vreme de cand n-am mai "sters praful" pe aici, iar de atunci am terminat dieta Rina, cel putin prima parte, cea de slabire, si am trecut la partea de mentinere. Rezultate au fost, poate daca nu trisam atat de mult rezultatele erau mai bune, dar avand in vedere ca mi-am propus sa slabesc doar 10-12 kg eu zic ca e bine.. 8,3 kg date jos in 3 luni, iar in partea de mentinere se mai pot slabi cel putin 3 kg, asa ca e ok. Bun, sa vedem ce se modifica in cea de-a doua parte si ce ramane la fel. :)


CE ESTE DIFERIT - Diferenţa dintre ghidul pentru slabit şi cel pentru menţinerea greutăţii este considerabilă. In faza menţinerii greutăţii corporale respectaţi principiul disocierii alimentelor pe parcursul fiecărei mese. Aceasta înseamnă că acum nu mai există ordinea celor patru zile (de proteine, amidonuri, carbohidraţi şi de vitamine). Deci puteţi să vă pregătiţi un prânz de proteine din care puteţi mânca şi la cină, însă aceasta poate fi şi din carbohidraţi, amidonuri sau de vitamine. La alegerea meniurilor aveţi libertate totală deoarece al doilea ghid este numai manualul şi mâna dreaptă pentru menţinerea greutăţii corporale, însă instrucţiunile din ambele ghiduri sunt biblia alimentaţiei echilibrate. 

CE RAMANE LA FEL - Comun ambelor ghiduri ale dietei disociate sunt micul dejun şi gustările până la masa de prânz, în acest interval puteţi consuma fructe sau legume şi sucuri de fructe sau de legume la fiecare 2 ore până la prânz. Consumul apei este oricum obligatoriu. Un alt element comun este şi mişcarea care până acum cu siguranţă că v-a intrat deja în sânge. Reţineţi pentru totdeauna că mişcarea este cea mai bună parte a alimentaţiei. Tot ce mâncaţi în plus ardeţi prin activitate fizică şi acesta este un principiu bătut în cuie. Intervalul orar dintre mese rămâne în continuare foarte important. în zilele de proteine între masa de prânz şi cină trebuie să treacă 4 ore, în zilele de carbohidraţi 3 ore, iar în cele de vitamine 2 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu