miercuri, 10 aprilie 2013

Prajitura Fanta

O alta reteta din "Marea carte au-au": prajiturica copilariei.. Sunt 3-4 retete de prajituri care mi-au "marcat" copilaria, iar cand le pregatesc imi aduc aminte sambetele, radio romania pe fundal, mirosul imbietor al unui blat ce se 'odihnea' in cuptor.. sweet memories.. eh revenind, una din acele prajituri e Fanta, cat de buna, de simpla si aspectuoasa e. E senzationala! Noua ne place tare mult, desi tre sa recunosc ca micuta mea n-a mancat decat glazura.. dar e tare buna.


1. Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 5 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 100 ml ulei
- 1 lingurita bicarbonat

2. Crema:
- 300 g margarina
- 500 g branza dulce
- 300 g zahar pudra
- coaja rasa de la o lamaie

3. Glazura:
- 2 plicuri budinca vanilie
- 750 ml suc fanta de portocale
- 2-3 linguri zahar

Bun, acestea fiind spuse sa ne apucam de treaba :-)
1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga restul ingredientelor (cu exceptia albusurilor) si se amesteca bine. La final se adauga albusurile batute spuma amestecand usor de sus in jos. Se coace 20-25 min in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dupa care se lasa la racit, si evident.. blatul e copt cand trece testul cu scobitoarea.  
2. Crema: se freaca margarina cu zaharul si coaja de lamaie, apoi se adauga branza si se mixeaza bine. 
3. Glazura: praful de budinca se amesteca cu zaharul si sucul de portocale si se pun pe foc pana se ingroasa, dupa care se lasa la racit.
La final se unge blatul cu crema si se aseaza glazura peste netezind cu un cutit.. dam 1 ora la frigider dupa care putem sa portionam. Senzationala si usoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu