joi, 4 aprilie 2013

Salata de salata

De vreo 2 ani incoace, primavara - vara ne rasfatam cu o salata de salata (salata verde), are un gust foarte bun, o combinatie intre dulce, acru si sarat, si cu cat sta mai mult la frigider cu atat e mai buna. 

Ingrediente: 
- o salata verde 
- 2 cepe (verde / uscata.. sau combinate) 
- 1 l apa 
- 1 lingurita sare 
- 30-40 ml otet 
- 3,5 linguri zahar


Se spala salata frunza cu frunza, si o puneti intr-un castron, se curata ceapa si se taie rondele sau pestisori, si o puneti peste salata, adaugati o jumatate de lingurita de sare si amestecati, acoperiti vasul cu un capac si lasati asa cel putin o jumatate de ora - o ora. Se pregateste apa amestecand celelalte ingrediente (otetul, zaharul si sarea ramasa). Bun, ingredientele le puteti pune dupa gust, noua asa ne place, important e sa gasiti un echilibru intre ele, sa nu fie nici prea prea, nici foarte foarte, si musai sa tineti cont ca ati sarat si salata, daca nu e suficienta sarea se mai poate adauga, dar daca e prea multa.. la revedere, iar cand se termina salata puteti repeta prima figura cu salata si ceapa si adaugati in apa ramasa, completati "siropul" daca e nevoie..
Noi o consumam langa carne de pui, dovlecei pane, snitele.. merge aproape la orice, ieri am consumat-o langa tocanita de ciuperci si cartofi natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu