luni, 18 martie 2013

Chec

Am o reteta de chec geniala pe care am primit-o de la mama-soacra, e un chec pufos si tare delicios, care merge extraordinar de bine cu lapte, dar hai sa nu ne pierdem in discutii si sa trecem la treaba caci imediat se trezeste printesa si va trebui s-o lasam pe alta data.. ;)) 

 Ingrediente: 
- 6 oua 
- 400 g zahar 
- 100 ml apa fiarta 
- 100 ml ulei 
- 300 g faina 
- 1/2 plic praf de copt 
- 1 praf de sare 
- 2 linguri de cacao (optional) 
- stafide, nuci (optional) 

 Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga putin cate putin apa fiarta si uleiul, apoi faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea. Se adauga albusul peste aluat si se amesteca bine de jos in sus. Se pune jumatate de aluat in tava de chec (eu am folosit o tava mai mare) tapetata in prealabil cu ulei si faina sau cu hartie de copt, iar cealalta jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao, 3 linguri de apa fiarta si 2 linguri de nuci sau stafide, se aseaza in tava si se introduce la cuptor. Se coace la foc mic timp de 30-40 de minute (chiar mai mult, depinde de cuptor..), pana trece testul cu scobitoarea. Se serveste cu zahar pudra deasupra. Pofta buna! :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu