marți, 2 aprilie 2013

Prajitura desteapta

Am stat putin pe ganduri pana ce m-am hotarat sa fac prajitura asta, mi se parea prea frumos sa fie adevarat.. adica nah cine a mai auzit ca bagi in cuptor ceva ce seamana a ciorba si scoti o praji formata frumos: blat-crema-blat, dar e adevarat, e o prajitura tare buna, rapida, si nu-ti mai bati capul ca n-a iesit crema, ca n-a crescut blatul, etc. si nu in ultimul rand e delicioasa, nu degeaba ii spune prajitura desteapta...

Aveti nevoie de:
- 8 oua
- 250g margarina
- 225g faina
- 2 linguri apa
- 1 litru lapte caldut
- 1 esenta de vanilie
- 300g zahar

Se topeste margarina si se pune la racit, iar albusurile se bat spuma. Intr-un castron mai mare se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, esenta de vanilie si cele 2 linguri de apa, se mixeaza bine, dupa care se adauga margarina topita si racita, dupa care adaugam faina in ploaie. In compozitia rezultata adaugam laptele caldut si amestecam bine cu un tel, iar la final se adauga albusurile batute spuma. Compozitia rezultata este lichida, avand aspect de "ciorba",  in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit timp de 1 ora la foc mic spre mediu, de preferat ar fi sa nu deschideti usa in timpul coacerii. Dupa ce prajiturica s-a copt o lasam la racit, se pudreaza cu zahar si se portioneaza. 

2 comentarii: