luni, 18 martie 2013

Dieta Rina's 90

Desi am dezamagit-o de multe ori pe "tanti Rina", adica mai pe scurt am trisat, am reusit sa slabesc cu dieta aceasta 5 kg intr-o luna si numa maine nu-i poimaine si ma voi urca din nou pe cantar. Ce-i drept mi-am propus sa slabesc doar 10 kg, caci nu e cazul pentru mai multe, dar dieta functioneaza si nu e grea deloc; e impartita in 4 zile care se tot repeta, iar in opinia mea ziua de carbo e geniala, iar cea de vitamine e foarte nasoala, in rest e ok, se mananca sanatos.. multe fructe si legume, si acum hai sa vedem cum sta treaba, apropo.. dieta e pe perioada a 90 de zile dupa care urmeaza o perioada de mentinere de alte 90 de zile, dar acum hai sa vedem prima parte, povestim pe parcurs despre partea a doua.

FRUCTE SI LEGUME INAINTE DE PRANZ
Micul dejun nu se schimbă pe parcursul celor 90 de zile de regim: înaintea prânzului, la interval de 2 ore se pot consuma fructe sau legume. Le puteţi combina după gust. Pentru o mai bună digestie, puteţi consuma separat diferite tipuri de fructe. Puteţi mânca fructe proaspete sau uscate, legume proaspete, seminţe, nuci şi sucuri din fructe şi legume. Pentru un plus de varietate, adaugati fructe uscate în meniul dumneavoastră. Sucurile nu trebuie să conţină zahăr şi se recomandă în special sucul proaspat. Dacă aveţi un storcător de fructe, profitaţi din plin de acesta. La începutul regimului este posibil să doriţi să mâncaţi mai multe fructe sau legume deoarece poate apărea senzaţia de foame. Pe măsură ce organismul vostru se adaptează noului regim, senzaţia de foame se va diminua treptat. Fructele sunt mai bune! Puteţi consuma fructele preferate sau legume proaspete, necondimentate. Fructele uscate sunt permise; o mână de fructe uscate la o masă va fi suficient. Acestea vor avea un gust aromat dacă sunt înmuiate deoarece vor putea fi mai uşor mestecate. Fructele uscate trebuie întotdeauna spălate înainte de a fi înmuiate, astfel încât apa în care au stat să poată fii folosită ca băutură. Căutaţi fructe uscate care nu conţin sulf în zilele de vitamine, puteţi consuma, de asemenea, seminţe şi nuci. Cumpăraţi un pachet de 100 grame şi împărţiţi conţinutul în patru porţii. Nucile şi seminţele sunt bogate în grăsimi, iar consumul excesiv de grăsimi nu este bun pentru sănătate, chiar dacă acestea provin din legume. Nu sunt permise nucile şi seminţele prăjite şi sărate. Dacă nu vă plac nucile şi seminţele, le puteţi înlocui cu fructe uscate.

 ZIUA DE PROTEINE PRÂNZ: alegeţi între carne de pasăre, vită, porc, iepure, curcan, vânat, peşte, fructe de mare, tofu (brânză din soia) sau proteine de origine vegetală. ■ Pe lângă proteinele alimentare, preparaţi multă salată proaspătă sau alte legume ■ la abur, înăbuşite sau sote - cât mai sunt încă crocante. Şi nu uitaţi: o felie de pâine şi 0,3 litri de supă simplă, dacă doriţi. Beţi supa la sfârşitul mesei. Nu combinaţi diferitele tipuri de proteine alimentare (carne şi lactate, carne şi ouă sau lactate şi ouă).
CINĂ: aceleaşi tipuri de alimente ca la prânz, cu excepţia supei şi a pâinii. Dacă prânzul include carne, trebuie să aveţi carne şi la cină; acelaşi lucru este valabil şi în cazul celorlalte alimente alese pentru prânz. Cantitatea de alimente consumată la cină trebuie să fie întotdeauna cât jumătate din cantitatea consumată la prânz. Nu vă place peştele sau sunteţi vegetarian? Zilele de proteine vă oferă o gamă variată de sortimente. Profitaţi. Puteţi înlocui carnea cu ouă, brânză de vaci sau iaurt (inclusiv chefir şi lapte acru), toate în aceeaşi cantitate ca cea pentru carne. Produsele lactate conţin proteine şi pot fi consumate numai în zilele de proteine. Frişca şi smântână, mascarpone sau brânza topită conţin puţine proteine, de aceea nu sunt incluse în zilele de proteine. în plus, conţin multe grăsimi; prin urmare, consumaţi-le cumpătat. Când faceţi cumpărăturile este de preferat să alegeţi produse al căror conţinut - verificaţi eticheta - este benefic pentru sănătate (conţinut scăzut de grăsimi, grăsimi de calitate, bun pentru inimă, etc; încercaţi să verificaţi toate informaţiile).

 ZIUA DE AMIDONURI PRÂNZ: consumaţi carbohidraţi cu un conţinut bogat în amidon: fasole, mazare, boabe de soia, linte, năut, orez sau cartofi, crupe de hrişcă (sau soia), mei, sau alte cereale (fierte, înăbuşite sau sotate în cât mai puţină grăsime). Aceste alimente le puteţi asorta cu salate şi legume. Puteţi mânca doar o felie de paine;
 CINĂ: aceleaşi alimente ca la prânz, totuşi în cantităţi mai mici şi fără pâine.

ZIUA DE CARBOHIDRAŢI PRÂNZ: meniul din ziua de carbohidraţi poate include terci de hrişcă sau de porumb, mămăligă, cuş-cuş, diferiţi fulgi şi terci sau feluri de mâncare din cereale măcinate. Puteţi alege orice tipuri de paste sau pizza cu legume sau ierburi aromate şi, de asemenea, alte aluaturi (covrigi săraţi, baghete sărate, biscuiţi, grisine şi alte produse de panificaţie fabricate din aluat fără drojdie) prăjituri. Sunt permise sfecla roşie şi salatele din rucola, varza, salata verde, sau castraveţi.
CINĂ: o felie de tort sau 3 produse de patiserie la alegere ori aceeaşi cantitate de biscuiţi sau 3 cupe de îngheţată şi obligatoriu, 4 bucăţele de ciocolată neagra. Absolut delicios! Dacă nu vă daţi în vânt după dulciuri, răsfăţaţi-vă cu biscuiti săraţi sau o felie de pizza ... şi obligatoriu 4 bucăţele de ciocolată neagră.

ZIUA DE VITAMINE în ziua de vitamine, fructele şi legumele intră în meniul fiecărei mese. Combinarea fructelor este lăsată la latitudinea dumneavoastră; totuşi, este de preferat să consumaţi un singur fel de fructe la o masă. De asemenea, puteţi consuma fructe uscate, seminţe şi nuci. Pentru a beneficia cât mai mult de vitaminele şi mineralele din fructe, acestea trebuie consumate proaspete şi cu coajă; sunt, de asemenea permise compoturile din fructe, fructele pasate, supele din fructe şi legume şi fructele coapte. Dacă nu vă plac fructele, combinaţi-le sau înlocuiţi-le cu legume proaspete simple (fără sosuri).

 ZIUA DE APA. O dată pe lună, obligatoriu după o zi de vitamine (o dată la 29 de zile) urmează o zi de apă, după care începeţi din nou cu o zi de proteine. în zilele de apă veţi bea numai apă. Dacă nu vă puteţi abţine de la mâncare, preparaţi o supă de legume sau sucuri din fructe sau legume proaspete (sau săriţi peste ziua de apă). Apa este indispensabilă; trebuie să beţi în fiecare zi.

 BAUTURI Beti cel putin 2 litri de apa pe zi, de preferat mai mult. De asemenea, beti ceai si sucuri de fructe sau legume. -Reţineţi că sucurile de fructe si legume constituie o masa. -Puteţi bea o cafea farà zahăr. Incercaţi cafeaua boabe - Consumul de alcool incetineste procesul de pierdere in greutate. Dimineata pe stomacul gol consumati un pahar de apa calduta cu lamaie, sau un pahar de apa minerala cu un continut bogat in magneziu. 

 PERIOADE ZILNICE DE DIGESTIE 
Multe teorii şi opinii din diferite surse susţin acelaşi lucru: este de o importanţă majoră programarea meselor astfel încât organismul să poată funcţiona şi să se refacă la capacitatea sa maximă. Experienţa cititorilor Rina's 90 confirmă faptul a că cea mai bună modalitate este de a respecta trei perioade diferite zilnice: 
Perioada de purificare durează de la ora 4:00 a.m. până la prânz. Pe durata acestei perioade, este recomandat să mâncaţi fructe sau legume şi să beţi multe lichide (apă sau ceai neîndulcit). 
Cea de-a doua parte a zilei, perioada de ingestie, durează de la prânz până la ora 20:00. Această perioadă este destinată prânzului şi cinei. Nu contează atat de mult cantitatea de alimente ingerată cât aspectele legate de combinarea acestora şi intervalul între mese. 
- în zilele de proteine, trebuie să existe un interval de cel puţin 4 ore între prânz şi cină. 
- în zilele de amidonuri şi în zilele de carbohidraţi, pauza între prânz şi cină trebuie să fie de minim 3 ore. 
- în zilele de vitamine, puteţi mânca din 2 în 2 ore. 
Cea de-a treia perioadă zilnică este denumită perioada de digestie şi durează de la ora 8:00 p.m. până la ora 4:00 dimineaţa. Pe durata acestei perioade, trebuie să vă abţineţi de la orice fel de mâncare !

As dori sa precizez ca intre pranz si cina nu e voie nici un fel de gustare, exceptie zilele de vitamine cand se poate manca din 2 in 2 ore.

Cei care doresc cartea sa lase adresa de email la comentarii si se rezolva. :-)

Update 22.03
LEGUME PERMISE ZILNIC

- varza, ciuperci, morcov, telina, brocoli, spanac, conopida, gulii, vinete, rosii, castraveti, ridichi, ceapa, usturoi, salata, urzici, loboda, hrean, dovlecei, ardei, andive, anghinare, masline.

43 de comentarii:

  1. Buna... as dori si eu cartea: ramomic@yahoo.com. Multumesc frumos si bafta cu dieta :).

    RăspundețiȘtergere
  2. salut...imi transmite-ti si mie cartea,va rog!focsa.viorica@yahoo.com....merci anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua , as vrea si eu cartea va roooog! elenamadalinatudor@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. As dori cartea,va rog! julianamicu@yahoo.es. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. As dori si eu cartea: edeletth@yahoo.com .Mersi! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. As dori si eu cartea. Multumesc.
    mc_camelia@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. As dori si eu cartea! Multumesc anticipat!

    adrianjurca@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie cartea. Sunt in cea de-a 4-a zi a dietei. Multumesc anticipat!

      roberta_matyas@yahoo.com

      Ștergere
  8. As dorii si eu cartea we4rakosis@gmail.com. multu

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua.Va rog sa-mi trimiteti si mie cartea la adresa cretucarmen@rocketmail.com. Multumesc anticipat.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună! Vă rog frumos să-mi trimiteţi şi mie cartea la adresa de mail dnc.ralulu@yahoo.com . Vă mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna, si eu am inceput sa tin dieta, si as dori foarte mult sa imi trimiteti si mie cartea. Va multumesc mult!!!
    Adresa mea de email este: magdaalbu@hotmail.com

    RăspundețiȘtergere
  12. imi puteti trimite si mie cartea la adresa marag68@yahoo.com? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna! As dori si eu cartea, la adresa: corneliadragan@yahoo.com
    Multumesc mult! 😊

    RăspundețiȘtergere
  14. as dori si eu cartea adresa snowqueen93criss@yahoo.com .Multumesc mult .

    RăspundețiȘtergere
  15. As dori si eu cartea. Adresa mea de mail este: ramonasainiuc@uahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  16. vad ca toata lumea cere cartea, .... daca li se ofera tuturor cititorilor nu ar fi mai usor sa posteze pe pagina cineva un link sau fisierul cu aceasta carte?! asa cine vrea si-o ia....

    RăspundețiȘtergere
  17. AS DORI SI EU CARTEA BCIORUTA@YAHOO.COM

    RăspundețiȘtergere
  18. Va rog sa-mi trimiteti si mie cartea la adresa de email : lumi1212@gmail.com. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. VA ROG SA-MI TRIMITETI CARTEA PE ADRESA postolache.iuliana@yahoo.com.ASATAZI 24.02.2014 PRIMA ZI DE REGIM DAR CRED CA AM GRESIT COMBINATIA PT CA AM MANCAT LA PRANZ 2 OUA FIERTE CU BRANZA.SA CONTINUI MAINE CU ZIUA DE AMIDON SAU SA INCEP DIN NOU CU ZIUA DE PROTEINE?
    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  20. Va rog sa-mi trimiteti si mie cartea pe adresa: parasca34@gmail.com.
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna, poti sa-mi trimiti si mie catea pe adresa : mironana@yahoo.com,
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. As dori si eu cartea pe adresa mika_negoita@yahoo.com, Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua, daca se poate, va rog sa imi transmiteti cartea in format electronic pe spinnerella@outlook.com ... doar daca se poate. Multumesc foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua, daca se mai poate, va rog mult sa imi transmite-ti si mie cartea in format electronic, pe adresa viopetriu@gmail.com. Multumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua. As dori si eu cartea . mirela_adora@yahoo.com . multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. dorin_mocanu2008@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua. Scuzati deranjul. As dori si eu cartea. Dariemariana_cricpm@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua. Scuzati deranjul. As dori si eu cartea. Dariemariana_cricpm@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa- mi trimiteti si mie cartea.Multumesc mult.cameliafloria@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna seara!aVă rog mult sa-mi trimiteți si mie cartea! adina_bunduc@yahoo.com
    Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua, daca se mai poate, va rog mult sa imi transmite-ti si mie cartea in format electronic, pe adresa c.stratila@yahoo.com. Multumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua, daca se mai poate, va rog mult sa imi transmite-ti si mie cartea in format electronic, pe adresa madalina.coconetu@yahoo.com . Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua, din suflet va rog, daca se poate sa-mi trmiteti si mie cartea. Va multumesc anticipat. Cu respect miricescuconstanta@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua, din suflet va rog, daca se poate sa-mi trmiteti si mie cartea. Va multumesc anticipat. Cu respect miricescuconstanta@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  35. Bună.
    As dori și eu cartea pe adresa razvan@pop3.ro, dacă se poate.
    Va mulțumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna seara,as dori cartea daca e posibil.Multumesc anticipat. cripetrea@yahoo.it

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna, am aflat de curand de aceasta dieta si as dori cartea,daca se mai poate . Multumesc mult! O zi buna! bellmdm@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna seara. Daca se poate, va rog sa-mi trimiteti aceasta carte. office@livinstal.ro

    RăspundețiȘtergere
  39. Servus. Daca se poate, va rog sa-mi trimiteti si mie cartea pe adresa clara_vidori@yahoo.ca . Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  40. Va rog sa-mi trimite-ti si mie cartea pe adresa lorecarlan@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  41. Din pacate nu am vazut comentariile caci pentru o perioada nu m-am mai conectat la blogspot....cine isi mai doreste cartea ...cu mare drag scrieti-mi aici.

    RăspundețiȘtergere